Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Pressinbjudan: Ny eldriven färja ska minska utsläppen på Stegeborgsleden

Trafikverkets eldrivna linfärja Elvira står redo för sin premiärtur på Stegeborgsleden. Färjeleden blir den första i Östergötland att drivas förnybart. Övergången till eldrift innebär betydligt mindre buller och lägre miljöpåverkan.

Snart tar Östergötlands första eldrivna färja emot sina första passagerare. Driftsystemet med el, genom linfärjans kabel, är utvecklad av Trafikverket och har prövats på fyra leder i Sverige med goda resultat. Exempelvis uppnåddes, under de två första åren med eldriven lindrift i Hamburgsund, en besparing på CO2-utsläpp på hela 107 ton per år.

Den 29 juni klockan 13:00 inbjuds media att vara med under invigningen och premiärturen. Rederichef Anders Werner och distriktschef Per-Olof Eriksson kommer att finnas på plats vid invigningen för att berätta om nyttorna med linfärjans miljödriftsystem och svara på frågor.

Tid: Torsdagen den 29 juni, klockan 13.00

Plats: Stegeborgsleden vid Norrkrogs färjeläge (Det är inte möjligt att parkera i färjeläget. Vid den närbelägna campingen Stegeborgsgården, cirka 400 meter norr om Norrkrogs färjeläge, finns parkeringsplatser).

Välkommen!

För ytterligare frågor, kontakta

Josefine Gröndahl, mediekommunikatör Trafikverket, 070-724 09 15 

Trafikverkets pressjour, 0771-311 500