Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Trafikverket byter ut belysningen längs Fjelievägen

Trafikverket ska byta ut belysningsstolpar längs Fjelievägen i Lund. Arbetet kommer att pågå 9–23 maj och görs för att förbättra trafiksäkerheten för trafikanterna.

Trafikverket kommer att plocka ner och byta ut de befintliga belysningsstolparna som står i mittremsan utmed Fjelievägen, strax intill affärsområdet Nova i Lund. Arbetet utförs mellan cirkulationsplats Fjelievägen och västerut förbi trafikplats Gunnesbo.

När stolparna kontrollerades 2016, visade sig några av dem vara skadade. Längs sträckan kommer därför 24 stolpar att bytas ut och förses med bättre ljusteknik.

– Väder och vind har under åren påverkat stolpkonstruktionen. Vid kontroller under 2016 upptäckte vi utmattningsskador på både fundament och stolpkonstruktionen, säger Jörgen Lindberg, projektledare infrateknik. Att det har dröjt med bytet beror på att vi har planerat för en
långsiktig lösning. Det har aldrig varit någon säkerhetsrisk med de skadade stolparna, slutar Jörgen.

Begränsad framkomlighet under arbetet

Stolparna plockas ner och byts ut med hjälp av kranbilar och liftbilar. Körfälten närmast mittremsan kommer att stängas av, för att skapa en trafiksäker miljö för entreprenörer och trafikanter. Det innebär att det kommer att finnas ett körfält i vardera riktning, istället för två som normalt. Framkomligheten på vägen kommer därför att vara begränsad under perioden 9–23 maj.