Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

E22 förbi Linderöd öppnar i december 2017 – ett halvår före tidplan

Motorvägen E22 förbi Linderöd kommer att öppna ett halvår före tidplanen. Förutom ökad framkomlighet på E22 innebär det också att trafikmängden i Linderöd minskar vilket ger en förbättrad boendesituation i samhället.

- Vi kommer att öppna för trafiken redan i december 2017. Det är roligt att ge både de skånska trafikanterna och Linderödsborna en julklapp. Trafikanterna får njuta av en väg i vacker omgivning och slipper proppen i Linderöd. Linderödsborna får en betydligt trevligare och behagligare miljö i samhället. Nästan 10 000 fordon kör genom samhället varje dag nu och det blir bara en bråkdel av den trafiken kvar, berättar Anders Stjernström, projektledare på Trafikverket.

Skåneexpressen kommer även i fortsättningen att trafikera hållplatsen inne i Linderöds samhälle vilket varit en av den viktigaste frågan från Linderödsborna generellt.

- Projektet har flutit på effektivt och bra ända sedan vår anlitade entreprenör PEAB började arbeta med skogsavverkning i mars 2016. Jag kan inte säga exakt vilken dag trafiken kommer att släppas på. Barnen i Linderöds skola ska hjälpa oss med sista pusselbiten också, slutar Anders Stjernström.

Kvarvarande arbeten inne i Linderöds tätort, kommer att utföras och bli klara våren 2018. Då förbättras busshållplatsen och det blir en tätortsgata i stället för Europaväg.

Läs mer om projektet www.trafikverket.se/E22

Kontakt Trafikverket
Anders Stjernström, Projektledare E22 förbi Linderöd
anders.stjernstrom@trafikverket.se
tfn: 010-123 72 39

Kontakt Peab
John Landin
Ombud E22 förbi Linderöd
john.landin@peab.se
tfn: 0733374703