Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Kortare restid och tätare avgångar från Köpenhamn till Sverige

På måndag 4 september blir vardagen betydligt smidigare för Öresundspendlarna. Trafikverket tillsammans polisen, tågbolag och andra aktörer har gjort att pendlingsmöjligheterna blir bättre mellan Sverige och Danmark.

- Det känns onekligen skönt att resenärerna från Köpenhamn till Malmö och vidare norrut får betydligt kortare restid. Det är många aktörer både i Sverige och Danmark som hjälpts åt på flera sätt för att göra vardagen lite lättare för pendlarna, säger Kenneth Fridolin, chef Trafikledning region Syd.

- Polisen ser naturligtvis positivt på att kunna bidra till förkortade restider. Vi får personalförstärkning och kommer att tighta till i vår ansvarsdel så mycket det bara går. Detta underlättas i sin tur om alla har sina resehandlingar beredda när vi kommer ombord på tågen. Det handlar mycket om ömsesidighet i själva resandet för att det ska fungera på bästa sätt, säger Martin Svensson chef för inre gränskontrollverksamheten i polisregion Syd, som också vill poängtera att det blir ett par veckor av inkörning innan allt faller på plats.

Kortare restid och fler tåg
Det är Trafikverket, Polisen, tågbolag och andra aktörer både i Sverige och Danmark som på olika sätt gjort resandet lättare för pendlarna över Öresundsbron.

Under morgonrusningen kommer fyra extra avgångar att rulla från Malmö C till Köpenhamn H men det är framförallt resande från Köpenhamn mot Malmö som kommer att märka en klar förbättring. Den förändrade gränskontrollen innebär kortare uppehållstider vid tre stationer och under eftermiddagsrusningen kommer det att köras tre extra avgångar från Köpenhamn. Restiden från Köpenhamn till Malmö kommer att bli 9 minuter kortare och tidsvinsten för resenärer norr om Malmö blir i och med att det extra uppehållet slopas, närmare 15 minuter.

Kontaktperson
Kenneth Fridolin, chef Trafikledning Region Syd
Telefon: 070-629 51 42

Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00