Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Pressinbjudan: Arbetet med Marieholms station är nu klart

I december 2016 invigdes Marieholmsbanan efter upprustningen och nu har de avslutande arbetena med bil- och cykelparkering, gångvägar och ombyggnaden av Lagmansgatan i Marieholm blivit klara.

På fredagen den 12 maj finns det möjlighet för media att träffa Jan Källqvist, projektledare Trafikverket, och kommunstyrelsens ordförande, för att prata om Marieholmsbanans betydelse för de boende längs banan och för tågtrafiken i regionen.

- Marieholmsbanan är en viktig tillgång till tågtrafiken i Skåne och vi är glada att den uppskattas av framför allt medborgare i Teckomatorp, Marieholm och Eslöv, säger Jan Källqvist, projektledare på Trafikverket.

Media hälsas välkomna för att prata om Marieholmsbanans betydelse

Tid: 12 maj klockan 11.30.
Plats: Marieholms station

Anmälan

Vänligen anmäl er till mediekommunikatör Denny Josefsson, denny.josefsson@trafikverket.se  eller telefon 070- 826 02 79

Fakta
Marieholmsbanan är 14 kilometer lång och går mellan Eslöv och Teckomatorp i Skåne. Banan upprustades under våren, sommaren och hösten 2016 och återinvigdes 11 december 2016. Kort därefter började persontrafiken att rulla längs sträckan. Under våren 2017 har anslutningarna till stationen med gångvägar, ombyggnad av Lagmansgatan samt bil- och cykelparkering slutförts.

Läs mer om projektet www.trafikverket.se/marieholmsbanan