Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Pressinbjudan: Ny bro ska öka framkomligheten på trafikplats Flädie

Trafikverket arbetar kontinuerligt för att minska trafikbelastningen på E6:an mellan Flädie och Lund. Därför byggs nu en bro i trafikplats Flädie. Den 29 maj inleds arbetet som kommer innebära en mycket stor trafikpåverkan.

Bron kommer att gå över E6 och den första delen i arbetet är att bygga brons mittstöd. För att göra det säkert att arbeta i mitten av E6 flyttas körfälten ut mot vägkanterna och arbetsområdet spärras av med skyddsbarriärer.

För trafikanternas och vägarbetarnas säkerhet sänks också den högsta tillåtna hastigheten till 70 km/tim i norrgående riktning och 50 km/tim i södergående riktning. Arbetet pågår under sommaren och hösten 2017 och kan bli påfrestande för trafikanterna.

Målet är att öka trafiksäkerheten och framkomligheten vid trafikplats Flädie och på väg E6.02 mellan Flädie och Lund. Utöver den nya bron vid trafikplats Flädie breddar Trafikverket också väg E6.02 (gamla väg 16) till en 2+2-väg med mitträcke. Arbetet med breddningen har redan påbörjats.

Media hälsas välkomna för att ta del av information om arbetet

Tid: 24 maj 2017, klockan 10.00

Plats: Samling vid Fjellbo gård, väster om trafikplats Flädie. Infart sker från Flädie Mejeriväg.

Innehåll: Trafikverkets och entreprenörens representanter kommer att informera om arbetet. På plats får du svar på hur trafiken påverkas under sommaren och hösten 2017 och hur man som trafikant på bästa sätt kan planera sin körning.

Medverkande: Trafikverkets projektledare Torbjörn Sundgren och Eckhart Aschauer projektledare Habau Sverige AB.

Vill ni närvara vid pressträffen?

Vänligen anmäl er till mediekommunikatör Sara Lindström, sara.a.lindstrom@trafikverket.se.

För mer information: www.trafikverket.se/fladie