Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Pressinbjudan: Nya mötesspår ska öka punktligheten på Ystadbanan

Med hjälp av två nya mötesspår längs Ystadbanan kommer flexibiliteten och punktligheten för tågtrafiken att förbättras. Media hälsas välkomna till en pressträff för att få mer information om arbetet.

För att kunna öka flexibiliteten och punktligheten på Ystadbanan, bygger Trafikverket två mötesspår. I somras togs mötesspåret i Skabersjö i bruk, och i december 2017 kommer ytterligare ett mötesspår att stå klart, vid Vilhelmsborg (Svarte).

Förbättringen av Ystadbanan är en del i arbetet med att skapa en säkrare järnväg med bättre framkomlighet. Med ökad transportkvalitet på Ystadbanan ges också förutsättningar för ökad regional utveckling och förbättrade möjligheter att knyta ihop sydöstra och västra Skåne.

Media hälsas välkomna för att få mer information om arbetet som ska förbättra framtidens tågtrafik.

När: 13 november 2017 klockan 10:30
Plats: Västra Kustvägen 277, Ystad

Program: Trafikverkets representanter kommer att informera om arbetet. På plats får du svar på hur arbetet utförs och varför. Du får även information om hur tågtrafiken påverkas under byggtiden.
Hjälmar och varselkläder finns att låna på plats. OBS! Ta med egna skyddsskor med stålhätta.

Medverkande: Trafikverkets projektledare, Johan Månsson, och Trafikverkets projektingenjör, Ossian Olsson.

Vill ni närvara vid pressträffen? Vänligen anmäl er till mediekommunikatör Denny Josefsson via denny.josefsson@trafikverket.se  , senast 10 november klockan 16:00.

Inställd tågtrafik Simrishamn-Rydsgård

Mellan den 12 november och den 18 november ställs alla tåg in mellan Rydsgård och Simrishamn. I stället går det bussar både via mellanstationerna och direkt. Samtliga bussar, Ystad–Svarte–Rydsgård och omvänt, går via Svarte.

Under byggtiden kommer restiden att bli längre. Därför har vissa avgångstider ändrats. Bussar som kör från Simrishamn har tidigarelagda avgångstider för att nå tågen i Rydsgård. Det är därför viktigt att du söker din resa i Skånetrafikens app eller på hemsidan.

För resor till Malmö och Lund, kan du byta till Skåneexpressen i Tomelilla, mot Lund samt Malmö via Lund. Från Simrishamn går även Skåneexpressen 5, Simrishamn–Tomelilla–Sjöbo–Lund och vidare till Malmö med byte i Sjöbo eller Lund. Mellan Simrishamn och Ystad går regionbuss 570 och mellan Ystad och Sjöbo går regionbuss 301.

Kontaktpersoner
Johan Månsson, projektledare Trafikverket, 010-124 32 20
Mats Ohlsson, affärsutvecklare Skånetrafiken, 0451-28 85 96

Om projektet: www.trafikverket.se/ystadbanan  (arbetet går även att följa på Trafikverkets Instagram under vecka 46)

Information om ersättningstrafik: https://www.skanetrafiken.se/aktuellt/banarbeten1/rydsgard-simrishamn-12-18-november/  eller i Skånetrafikens app.