Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Pressinbjudan: Nya mötesspår ska öka punktligheten på Ystadbanan

Med hjälp av två nya spår för tågmöte längs Ystadbanan ska Trafikverket öka flexibiliteten och punktligheten för tågtrafiken. Media hälsas välkomna till en pressträff för mer information om arbetet.

Det råder kapacitetsbrist på Ystadbanan och för att kunna öka punkligheten för Pågatågen behövs fler platser där tågen kan mötas. Nu satsar Trafikverket på två nya mötesspår, ett i Skabersjö och ett i Vilhelmsborg (Svarte). Målet är en ökad punktlighet som i sin tur kan locka fler resenärer att åka kollektivt. Arbetet inleds under juli.

Mötesspåret i Skabersjö planeras vara klar i augusti medan arbetet i Vilhemsborg (Svarte) kommer pågå fram till december 2017.

Inställd tågtrafik

Mellan torsdagen den 20 juli klockan 21.00 och måndagen den 24 juli klockan 04.55 ställs alla tåg in mellan Hyllie och Svedala. Natt mot fredagen den 21 juli är även vissa tåg inställda mellan Ystad och Hyllie. Bussar ersätter de flesta tåg och Skånetrafiken hänvisar även till regionbussar.

I samband med inkoppling av mötesspår i Vilhelmsborg (Svarte) kommer Trafikverket att stänga för tågtrafik mellan Simrishamn och Rydsgård också mellan den 12 och 19 november 2017.

Det kommer att ta längre tid att resa under tiden som arbetet pågår. Sök därför din resa i Skånetrafikens app eller på skanetrafiken.se

Media hälsas välkomna för att få mer information om arbetet som ska förbättra framtidens tågtrafik

När: 14 juli 2017 klockan 10:00

Plats: Vi träffas på Hyltarpsvägen 665, Svedala, vid byggbodarna på gårdsplanen

Innehåll: Trafikverkets representanter kommer att informera om arbetet. På plats får du svar på hur arbetet utförs och varför. Du får även information om hur trafiken påverkas under sommaren och hösten 2017.

Medverkande: Trafikverkets projektledare Johan Månsson, projektingenjör Ossian Olsson.

Vill ni närvara vid pressträffen?

Vänligen anmäl er till kommunikatör Jimmie Borgqvist,

Läs mer om projektet Ystadsbanan

Kontakter

Johan Månsson, projektledare Trafikverket, 010-1243220
Mats Ohlsson, Affärsutvecklare Skånetrafiken 0451-28 85 96
Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00
Skånetrafikens presstjänst 0451-28 85 03