Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Pressinbjudan: Nya spår ska se till att tågen kommer fram i tid

Nu drar arbetet med att lägga nytt tågspår mellan Vislanda och Ballingslöv igång. Målet med arbetet är tydligt: tågen som kör på södra stambanan ska komma fram i tid!

Det är sträckan mellan Vislanda och Ballingslöv som nu får nytt spår. Totalt rör det sig om 70 kilometer och arbetet är därmed det största spårbytet i Sverige i år.

– Det nuvarande spåret är utslitet och vi byter det för att få en ökad tillgänglighet och se till att tågen ska kunna komma fram i tid, säger Stefan Källberg, projektledare på Trafikverket.

– Många pendlare åker på sträckan för att ta sig mellan hem, jobb och skola. De ska kunna lita på järnvägen. Det är en investering för både nu- och framtiden fortsätter han.

Bytet görs med hjälp av ett unikt spårbyteståg. Tåget, som är 800 meter långt och sysselsätter ett hundratal personer, fungerar som en rullande verkstad där varje del av tåget har sin uppgift. Framför den stora maskinen ser man det gamla spåret och bakom ligger det nya.

Media hälsas välkomna för att ta del av det spännande arbetet

Tid: 24 april klockan 11.00.
Plats: Vi möts vid parkeringen vid Vislanda kyrka, sedan tar vi oss gemensamt till platsen där spårbyteståget befinner sig.

Vill ni närvara vid pressträffen?

Vänligen anmäl er till Ann-Christin Ekholm, kontaktuppgifter finns under fliken Kontakta oss ovan.

Trafikverket rekommenderar närvarande att bära ordentliga skor.