Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Pressträff: Ny tunnel ger smidigare trafik i Lomma tätort

Det är en syn att se hur en stor tunnel med millimeterprecision installeras. Nu ger Trafikverket media chansen till just detta i samband med installationen av den nya tunneln på Vinstorpsvägen i Lomma.

Arbetet på Vinstorpsvägen inleds redan på måndag men först under tisdagen den 18 april är det dags att få själva tunneln på plats.

– Tunneln lanseras under Lommabanan och för att kunna få allt på plats får vi ta bort järnvägsbanken. Sen pressas den in i sitt slutgiltiga läge. Vi har beräknat att det kommer ta sex timmar, säger Lars Sätmark, Trafikverkets projektledare.

Den nya tunneln ersätter en av tre plankorsningar i området och gör Lomma tätort både säkrare och mer framkomligt.

 – Den här satsningen kommer minska järnvägens påverkan på vägtrafiken och öka framkomligheten i Lomma tätort, säger Sätmark.

Trafikverket välkomnar media till lanseringen av bron för mer information samt fototillfälle.

Tid: Tisdagen den 18 april 2017, klockan 11.00
Plats: Skanskas etablering på Solgatan i Lomma
Medverkande: Lars Sätmark, projektledare Trafikverket, Jörgen Hegdahl, platschef Skanska, Peter Axelsson, projektledare Lomma kommun.