Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Trafikverket ökar skyddet för Landskrona kommuns vattentillgångar

Skyddsräcken kommer att byggas på E6 mellan trafikplats Landskrona S och Landskrona N vid Tullstorp för att ge ett ökat skydd för Landskrona kommuns vattentillgångar.

Måndagen den 21 augusti påbörjar Trafikverket arbetet med att bygga skyddsräcken, 500 meter i bägge körriktningar på E6 i Tullstorp. Arbetet beräknas vara slutfört i mitten av oktober.

Vattentäkten i Tullstorp ligger intill E6 och är en viktig reservvattentäkt för Landskrona kommun. Den används som ett alternativ om den ordinarie vattentäkten skadas. Vi bygger skyddsräcken på E6:an för att bevara vattenkvaliteten och skydda vattentäkten i samband vid eventuell trafikolycka.

Begränsad framkomlighet på sträckan

Hastigheten kommer sättas ned i kombination med en barriär förbi arbetsområdet för att skapa en trafiksäker miljö för entreprenörer och trafikanter.

Körfältet närmast mittremsan kommer att stängas av under två förlängda helger, vecka 38 och 39 (fredag klockan 18.00-måndag klockan 06.00). Det innebär att det kommer att finnas ett körfält i vardera körriktning, istället för två som normalt.

Framkomligheten längs med sträckan kommer därför att bli begränsad under augusti till mitten av oktober. Planera din resa och välj gärna vägar som är mindre trafikerade.

Läs mer om projketet