Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Catena vinner Årets Lyft för smart och miljövänlig e-handelslogistik

I dag delar Godstransportrådet Skåne/Blekinge ut transport- och miljöpriset Årets Lyft till Catena Fastigheter. Företaget har fokuserat på att uppföra smarta och miljövänliga logistikfastigheter i rätt lägen kopplat till e-handeln.

Godstransportrådet arbetar för att stärka samverkan mellan trafikslagen och utveckla dialogen regionalt med näringslivet. Trafikverket är sammankallande och landshövdingen är ordförande. Övriga medlemmar är regioner, branschorganisationer, godstransportköpare och akademin.

Helsingborgsföretaget Catena har på bara några år seglat upp till att bli alltmer ledande i Sverige när det gäller logistikfastigheter. En väl genomtänkt lokalisering kopplat till infrastruktur och transportförbindelser utifrån ett hållbarhetsperspektiv är något man hela tiden strävar efter. På senare tid har Catena fokuserat på e-handel och citylogistik. Ett exempel är Boozt e-handelslager utanför Ängelholm.

– Det här priset är en bekräftelse på att vi arbetar i rätt riktning och det triggar oss att fortsätta med satsningen på logistikfastigheter kopplade till den digitala handeln. Ett nära samarbete med både kund och kommun är två viktiga komponenter, berättar Benny Thögersen, vd vid Catena Fastigheter.

Motiveringen till utmärkelsen lyder:

"Den starkt ökande e-handeln kräver nya logistiska system som garanterar snabba och tillförlitliga transportlösningar. Samtidigt skall det eftersträvas att dessa transporter inte belastar miljön ytterligare. Genom att utveckla anpassade logistikfastigheter ur ett hållbarhetsperspektiv och placera dem på strategiska platser i hela landet, bidrar Catena Fastigheter AB till att nå detta mål, vilket även är vägledande för deras planerade fortsatta investeringar".

På varsin sida av Godstransportrådet Skåne/Blekinges ordförande Anneli Hulthén ser vi vinnarna av Årets Lyfts representanter Catena. Till vänster Christian Berglund och till höger vd Benny Thögersen .

 – Den kraftiga ökningen inom e-handeln fortsätter. Därför är det extra viktigt att följa utvecklingen och lyfta fram goda exempel, som det Catena står för. Inom rådet ska vi undersöka området djupare och vilka konsekvenser e-handeln kan få på infrastrukturen. Inte bara den kommunala utan även den statliga, avslutar Lennart Andersson, regional direktör hos Trafikverket och ledamot i Godstransportrådet Skåne/Blekinge.

Priset lämnades över på residenset i Malmö av Anneli Hulthén, landshövding i Skåne län och ordförande i Godstransportrådet Skåne/Blekinge.