Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Kontaktledningen moderniseras -Södra stambanan mellan Lund och Hässleholm stängs av 29 september – 1 oktober

Trafikverket moderniserar kontaktledningssystemet som är gammalt och slitet. När det är klart ökar driftsäkerheten och trafiken kan rulla mer tillförlitligt. Av säkerhetsskäl stängs all trafik av under de helger som arbetet pågår.

Avstängningstiden är alltid från lördag klockan 1.15 till måndag klockan 3.00.

Persontågen mellan Lund C och Hässleholm C är inställda och ersätts av bussar. Därför kommer det att ta längre tid att resa under tiden som arbetet pågår. Även Pågatåg på andra sträckor påverkas. Sök resan i Skånetrafikens app eller på skanetrafiken.se. SJ:s tåg omfattas inte, utan leds om via andra banor.

- Arbetet har hittills gått väldigt bra och vi ligger i fas med tidplanen. Under totalavstängning v39 kommer vi påbörja arbetet med att gå över till det nya systemet på banan. Nu återstår två helger det här året då trafiken stängs av. Under 2019 kommer vi att göra efterarbeten som innebär totalt tre totalavstängningar, säger Henrik Andersson projektledare Trafikverket

Samtidigt som kontaktledningarna byts ut utförs också andra underhållsarbeten. Hela arbetet planeras att vara klart under 2018, med efterarbeten under 2019.

Läs mer om projektet
www.trafikverket.se/lund-hassleholm

Övriga helger under 2018 som tågtrafiken är avstängd mellan Hässleholm och Lund:

  • 10–12 november
  • 8–10 december

Kontaktpersoner
Henrik Andersson, projektledare Trafikverket Tel: 010-123 60 85
Trafikverkets pressjour 0771-31 15 00
Mats Ohlsson, affärsutvecklare Skånetrafiken nås via Skånetrafikens presstjänst 0451-28 85 03