Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Nu stängs E22 Lund av i två veckor

På torsdag klockan 20.00 stängs E22 av mellan trafikplatserna Gastelyckan och Lund Norra. Vägen beräknas vara avstängd i två veckor, till och med den 19 april.

Det är det omfattande spårvägsarbetet i Lund som gör att E22 stängs av. En bro vid Sölvegatan rivs och en ny, bredare ska skjutas på plats. Den nya bron behövs för att ge plats åt spårvägens dubbla spår samt körfält för bilar på båda sidor om spårvägen. Bron blir också något längre på grund av den breddning som behövs för den kommande trafikplatsen Ideon, som Trafikverket planerar med byggstart 2020.

Detta innebär att E22 stängs av och trafiken leds om från och med den 5 april klockan 20.00. Skånetrafiken sätter också in förlängda tåg för att avlasta.

Så här leds biltrafiken om

Omledningen visas med blå-vita skyltar. Södergående trafik leds via trafikplats 22 Lund Norra, Norra Ringvägen, väg 108 och trafikplats 19 Lund Södra. Norrgående trafik leds via trafikplats 21 Gastelyckan, Sandbyvägen, Utmarksvägen, Solbjersvägen och trafikplats 22 Lund Norra.

Den rekommenderade vägen för den som inte har en målpunkt inne i Lund visas med grön-vita skyltar. Södergående trafik går då via trafikplats 23 Gårdstånga, väg 104, Kävlinge, väg 108 och trafikplats 19 Lund Södra. För norrgående trafik finns två alternativ. Det första är via trafikplats 19 Lund Södra, väg 108, Kävlinge, väg 104 och trafikplats 23 Gårdstånga. Det andra är via Trafikplats 21 Gastelyckan, Dalby, Södra Sandby och trafikplats 23 Gårdstånga.

Skyltning

Informationsskyltar finns längs E22, fem trafikplatser före avstängningen, både söderut och norrut. Elektroniska tavlor på E6 används som ett komplement inför och under avstängningen.

Tåg

Under vardagar 5–19 april kör flera tågavgångar med förlängda tåg till och från Lund C. Information om vilka avgångar det gäller finns på skanetrafiken.se/e22. På sträckan Malmö–Lund avgår det fler än tio tåg per timme i vardera riktningen i rusningstid.

Buss

SkåneExpressen 1 och linje 169 leds om öster om E22 via Solbjersvägen, Utmarksvägen, Sandbyvägen, Sydöstra vägen, Trafikplats Råby och omvänt. Ta gärna en tidigare avgång; din resa kan komma att ta längre tid än vanligt.

För kontakt, se kontaktuppgifter högre upp på denna sida.