Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Flygbild över Trafikplats Alnarp där E6 stängs av 13-30 maj. Foto: NCC/Trafikverket

Avstängningen av E6 – vårens stora vägutmaning för Trafikverket

För att kunna fortsätta utbyggnaden av järnvägen mellan Lund och Arlöv måste den sista av tre motorvägsbroar över spåren vid trafikplats Alnarp byggas om. E6 stängs därför helt vid trafikplats Alnarp under drygt två veckor med start 13 maj.

Dagligen passerar cirka 55 000 fordon på E6 genom Trafikplats Alnarp. När E6 stängs leds trafiken om till andra vägar med stora trafikstörningar som följd.

Välkommen till en pressträff där Trafikverket berättar mer om bygget och lanseringen av bron, som med sina 9000 ton är den tyngsta brolanseringen i Sverige, och vår planering inför den stora trafikomledningen.

På presskonferens medverkar representanter från Trafikverket och Polisen.

Tid: Onsdagen den 28 april, klockan 10.00.
Plats: Företagsvägen 14, Arlöv.
Pressträffen genomförs utomhus, var vänlig håll avstånd till andra närvarande. Trafkverket ser gärna att varje redaktion, om möjligt, inte deltar med mer än en person för att hålla nere antalet deltagare.

Anmäl din medverkan till eva.a.oskarsson@trafikverket.se senast tisdagen den 27 april,  klockan 12.00.

Fakta om projekt Lund-Arlöv, fyra spår

Södra stambanan mellan Ringvägen i Lund och Arlöv byggs ut från två till fyra spår. Utbyggnaden ger ökad kapacitet, färre trafikstörningar och minskat buller. Stationerna Burlöv, Åkarp och Hjärup byggs om och en ny station byggs vid Klostergården i Lund.

Byggperiod:
2017-2023
Budget: cirka 5 miljarder
Entreprenör: Joint Venture NCC/OHL