Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Pressinbjudan: Utredningen om en fast HH-förbindelse klar

Trafikverket har tillsammans med danska Vejdirektoratet och Transport, Bygge- och Boligstyrelsen utrett möjligheterna för en fast förbindelse mellan Helsingborg och Helsingör.

Utredningen är nu klar och media välkomnas till en presentation av den förberedande studien.

Uppdraget delades ut av den svenska och den danska regeringen och ska fungera som en grund för fortsatt dialog och eventuella politiska beslut om en fortsatt, fördjupad utredning av en fast förbindelse mellan Helsingör och Helsingborg.

Analysen medfinansieras av Interreg Öresund-Kattegat-Skagerak.

I och med överlämningen till den svenska och den danska regeringen håller Trafikverket tillsammans med Vejdirektoratet en digital presentation av innehållet och vad analysen visar.

Tid: Torsdagen den 28 januari, 13.30

Plats: Teams

Anmälan görs senast onsdagen den 27 januari klockan 13.00 till Sara Lindström, se fliken kontaktuppgifter högre upp på denna sida. Länk till mötet skickas ut samma dag som presentationen hålls. 

Det kommer inte att hållas någon frågestund i samband med presentationen, önskas en separat intervju med Trafikverkets representanter meddela detta i anmälan.

Läs med om projektet