Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Öppningen av Strängnäs nya resecentrum skjuts fram

Monteringen av fasaden på Strängnäs nya resecentrum har tagit längre tid än beräknat. Invigningen skjuts därför fram som längst till slutet av 2017.

Arbetena har varit tekniskt komplicerade. För att kunna utföra dessa på ett säkert sätt och för ett bra slutresultat behöver byggtiden förlängas med 6-8 veckor.

– Det är mycket komplext jobb som ska göras som visat sig ta längre tid. Säkerheten på arbetsplatsen för både personal och resenärer är viktigast då arbetet pågår samtidigt som verksamheten på stationen måste fungera. Vi sätter säkerhet och kvalitet främst, säger Per Ahlénius, projektledare på Trafikverket.

Resecentrum kommer att öppna så snart som arbetet är klart, dock senast i slutet av 2017. Mer exakt datum återkommer vi om längre fram.

Trafikverket bygger ett nytt resecentrum i Strängnäs och dubbelspår mellan Strängnäs och Härad för att öka kapaciteten och förbättra punktligheten och på så vis främja den regionala utvecklingen.