Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Tvärförbindelse Södertörn byggs i tunnel under Flemingsbergsskogen

Tvärförbindelse Södertörn kommer att gå i den norra av de tre föreslagna korridorerna. Trafikverket planerar att bygga den nya vägen i en tunnel under Flemingsbergsskogen för att spara natur- och kulturvärden.

- Nu kan vi koncentrera oss på bara ett alternativ och ta fram de bästa förutsättningarna för att kunna få en godkänd vägplan och byggstart 2020. Därför är detta en viktig milstolpe för oss, säger Alexandra Stassais Söderblom, projektchef på Trafikverket.

Den valda korridoren har bred uppslutning i regionen, och den har förordats av alla kommuner på Södertörn i ett gemensamt ställningstagande.

Nästa steg i processen är att välja väglinje inom korridoren, alltså en mer exakt placering av var den nya vägen ska gå och var trafikplatserna ska ligga. I det fortsatta utredningsarbetet ingår också bland annat att, tillsammans med Huddinge kommun, utreda möjligheten till en tunnel under Glömstadalen så att kommunen kan bygga bostäder där.

Trafikverkets ställningstagande för val av korridor går inte att överklaga.

Karta (pdf-fil, öppnas i nytt fönster, 2 MB)

Kontaktperson hittar du längst upp på sidan under "Kontakta oss".