Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Pressinbjudan: Norrströmsbron rivs och ersätts med unik järnvägsbro i sommar

Media välkomnas till en informationsträff där vi berättar mer om de kritiska och tekniskt mycket komplicerade arbeten som utförs i samband med Getingmidjans tredje och sista sommaravstängning.

Upprustningen av landets mest trafikerade järnvägssträcka närmar sig sitt slut och i sommar stängs sträckan av under 8 veckor, för tredje och sista året i rad.

Vi kommer bland annat att visa en film som beskriver hur det går till när vi med hjälp av kran och pråmar installerar den nya järnvägsbron över Norrström. Bron är ca 240 meter lång och väger 1700 ton och är utrustad med 8 tätt sammanfogade tågväxlar – vilket är helt världsunikt. Talespersoner från både Trafikverket, entreprenörer och tågoperatörer kommer att vara på plats och svara på frågor. Det finns även goda möjligheter att ta bilder på den gamla bron över Norrström som ligger en liten promenad bort.

Tid: Onsdag den 3 juni, kl 09:00-11.00.
Plats: Wold Trade Center, Klarabergsviadukten 70, 107 24 Stockholm

OBS! Det går även att delta digitalt då informationsträffen direktsänds i vår Youtubekanal.


Mer information om hur det fungerar att ställa frågor till talespersonerna meddelas i samband med anmälan.

Anmälan: anmäl dig senast tisdagen den 2 juni kl 12:00 till Martina Ressner, kommunikatör Trafikverket, eller till Trafikverkets presstjänst. Du hittar kontaktuppgifterna på den här webbsidan under "Kontakta oss".

Medverkande: Kent Sahlman, projektchef Trafikverket, Stephan Ray, presskommunikatör SJ, Cathrine Jensen, ansvarig trafikkommunikation SJ, Claes Keisu, pressansvarig Trafikförvaltningen/SL, Olov Lindfeldt trafikplaneringschef MTR,Vilhelm Lindevall, kommunikatör projekt Slussen/Stockholms stad, Örjan Persson projektchef Implenia samt representanter från MTR Trafikplanering.

Frågor om projektet: Kent Sahlman, projektchef.

Varmt Välkomna!