Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Motorvägsbron E4/E20 i Södertälje stängs av 1-4 oktober för reparation

Fredag den 1 oktober klockan 22.00 stängs trafiken av i södergående riktning på motorvägsbron på E4/E20 vid Södertälje för reparation. Motorvägsbron beräknas öppna för trafik igen klockan 05.00 måndag den 4 oktober.

Trafiken leds om via Saltsjöbron under tiden arbetet pågår. Den norrgående trafiken på motorvägsbron påverkas inte av arbetet. Viss köbildning kan uppstå längs med omledningsvägen. Trafikverket uppmanar därför trafikanter att köra försiktigt så att alla kommer fram tryggt.

Trafikverket har vid en inspektion av bron upptäckt sprickor och det är dessa som nu ska repareras. För att kunna utföra arbetet på ett säkert sätt stängs bron av för all trafik i södergående riktning. Trafik norrut på E4/E20, mot Stockholm, påverkas inte av avstängningen.

– Generellt är det mindre trafik ute på vägarna under helgerna, och det är därför vi väljer att göra våra reparationer på bron då, säger Joachim Jacobsson projektledare på Trafikverket.

Joachim passar på att be trafikanterna att planera sin resa, ta del av trafikinformationen på www.trafikverket.se, sänka hastigheten och följa den orangea vägvisningen.

Reparationerna sker från en ställning under bron, och aktiviteten uppepå bron kommer därför vara begränsad.

I samverkan med Södertälje kommun leds trafiken om via Viksängsleden/Verkstadsvägen och Saltsjöbron. Trafikanterna uppmanas följa orangea markeringar. Omledningsvägen är enkelriktad under avstängningen.

Avstängningen och omledningen är viktig för reparationen av bron som är känslig för störningar under arbetet.

Så planeras omledningen via Saltsjöbron

Viksängsleden/Verkstadsvägen och Saltsjöbron kommer vara avstängd för trafik från klockan 19.00 fredagen den 1 oktober fram till 05-tiden måndagen den 4 oktober. När arbetet är klart och motorvägsbron för E4/E20 öppnat för trafik igen tas de tillfälliga lösningarna på Saltsjöbron bort.

Så påverkas kommunens gator av arbetet

Samtliga nedanstående avstängningar gäller från klockan 19.00 fredagen den 1 oktober fram till 05-tiden måndagen den 4 oktober:

  • Viksängsleden/Verkstadsvägen och Saltsjöbron. Avstängningen sker från korsningen mellan Viksängsleden och Grödingevägen, norr om Saltsjöbron.
  • Avfarten från E4 till Verkstadsvägen vid trafikplats Saltskog.
  • Avfarten från E20 till Verkstadsvägen.
  • Påfarten från Hertig Carls väg till Vikängsleden/Verkstadsvägen.


Verkstadsvägen norr om Scandic Södertälje är enkelriktad på hela sträckan fram till hotellet.

Omledning av trafik.