Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Pressinbjudan: Invigning av gång- och cykelväg mellan väg 363 och Tavelsjö by, Umeå kommun

Trafikverket har byggt en 1,7 km lång ny gång- och cykelväg för att förbättra trafiksituationen för oskyddade trafikanter på väg 637. Nu firar vi att den är klar genom att bjuda in till en invigningsceremoni.

Plats: Tavelsjö skola
Tid: Torsdag 24 augusti, klockan 12.00–13.30

Invigningsceremonin sker på skolgården tillsammans med elever och lärare. Därefter cyklar elever och vuxna till Sundlingska gården där media inbjuds till att delta vid en information där Mårten Edberg, Region Västerbotten samt Daniel Lindström, Umeå kommun, berättar om framtida utvecklingsplaner för Tavelsjö.

Gång- och cykelvägen invigs av Britt-Marie Majbäck, chef Samhällsplanering, Trafikverket, tillsammans med Tavelsjö skola, Region Västerbotten, Föreningen Ture och Projektet Tavelsjö runt.

Väg 637 är hårt trafikerad och den smala vägen med hög hastighet gör vägen otrygg för de oskyddade gång- och cykeltrafikanterna. I Tavelsjö by finns skola och förskola upp till årskurs 6 och barnen har tidigare varit tvungna att färdas på den trafikerade vägen genom byn.

Kontaktuppgifter hittar du längst upp på denna sida under Kontakta oss.