Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Trafikverket utkräver vite av Nextjet

Trafikverkets uppföljning av flygtrafiken under 2017 på flyglinjerna Lycksele- Arlanda och Hemavan/Vilhelmina–Arlanda visar att avtalen inte följts. Trafikverket kräver nu vite av flygbolaget Nextjet.

Mot bakgrund av brister i trafiken på flyglinjerna Lycksele – Arlanda och Hemavan/Vilhelmina – Arlanda har Trafikverket beslutat om att utkräva vite av flygoperatören Nextjet AB. Vitet omfattar drygt 700 000 kronor.
Vid Trafikverkets uppföljning avseende 2017 har ett flertal brister identifierats som bland annat avser punktlighet och uteblivna turer vilket föranleder Trafikverket att kräva ut vite av Nextjet.

− Vi ser allvarligt på att avtalet inte har följts under 2017 och följer utvecklingen noga, säger Anna Fällbom, chef för transportsystem och utredningar på Trafikverket.

Om Trafikavtal

Trafikavtal innebär att Trafikverket betalar ersättning till trafikföretag för interregional kollektiv persontrafik med flyg, tåg, båt eller buss. Trafiken ska vara transportpolitiskt motiverad.

Avtalen gäller delar av landet där det inte finns kommersiella förutsättningar att driva kollektivtrafik.

Vad är trafikavtal? Animation