Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Nu börjar Norrbotniabanan byggas

Nu startar byggnationerna av den första sträckan av Norrbotniabanan (Umeå-Skellefteå) på allvar. Med anledning av det kommer Trafikverket att stänga av vissa vägar på I20-området.

- Vi gör det för att kunna jobba effektivt och säkert. Ett projekt som detta kräver många tunga transporter, och just säkerheten för oss som jobbar och de som vistas i området kommer alltid att vara det viktigaste, säger Jan Lundberg, projektledare på Trafikverket.

Från och med onsdag den 22 september kommer ett antal vägar på I20-området i Umeå att stängas av för att fungera som byggvägar. Vissa sträckor kommer att tas bort helt och helt nya byggvägar kommer att anläggas i området (se bifogad karta). Dessa avstängningar och tillfälliga vägar kommer att användas under hela byggtiden.

-  Vi är medvetna om att bygget stökar till det för de som brukar vistas i området. Schakterna kommer att pågå med stora maskiner i 12-timmarsskift och 7 dagar i veckan. Det är en absolut nödvändighet för att vi ska kunna jobba med den nya kustjärnvägen på ett säkert sätt för alla parter, säger Jan Lundberg.

Länk till projektsida