Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Pressinbjudan: 8 juli invigs en modern rastplats vid E4 Skuleberget

Lördagen den 8 juli invigs den nya rastplatsen vid E4 Skuleberget. Utöver den nya rastplatsen har utemiljön runt naturum fått en spännande upptäckarpark.

Trafikverket har byggt en ny rastplats utmed E4 vid Skuleberget, strax norr om Docksta, invid naturum Höga Kusten. Rastplatsen har ett naturskönt läge som erbjuder möjligheter till både avkoppling och upplevelser. På uppdrag av Länsstyrelsen Västernorrland har Trafikverket även byggt en spännande upptäckarpark och upprustat parkeringsplatserna vid naturum.

Välkomna till invigningen lördagen den 8 juli

Kl. 10 – guidad tur till de som är särskilt inbjudna från press, kommun, länsstyrelse, Trafikverket och naturum
Kl. 11 sker invigningsceremonin med bland annat sång, dans och tal
Medverkar gör bland andra Ylva Aller, Länsstyrelsen Västernorrland och Lars-Erik Håkansson, Trafikverket

Rastplatsen är ett resultat av att Trafikverket bygger ut flertalet rastplatser längs det nationella stamvägnätet och de regionalt viktiga stråken för turism och långväga transporter. Rastplatser ska finnas på 40-80 minuters frekvens. Rastplatsen ger möjlighet till rast och vila dygnet runt liksom året runt och bidrar till att göra rastplatsnätet tätare.

– Vi vill att trafikanterna ska nå en rastplats inom 40-80 minuter. Vila och avkoppling är extra viktigt när man kör långt. Trötthet är en vanlig orsak till olyckor i trafiken. Den här rastplatsen ligger strategiskt mycket väl till, så jag hoppas och tror att den kommer att bli välanvänd, säger Lars-Erik Håkansson, projektledare på Trafikverket.

Rastplatsen är strategiskt belägen i en viktig knutpunkt för turismen runt Höga kusten. Naturum, café, utställningar och information samt vandringsleder och naturstigar finns i närheten. Den nya upptäckarparken ska inspirera till att upptäcka världsarvets värden genom lekfull naturvägledning.

Trafikverket har tillsammans med naturum arbetat fram utformningen av rastplatsen och parkeringsytor för att få en bra helhetslösning på platsen.

Kontakt

Se under fliken Kontakta oss ovan.

I samverkan med Länsstyrelsen Västernorrland och naturum Höga Kusten