Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Pressinbjudan: Trafikverket berättar om sommarens arbeten i Kvicksund

Trafikverket bjuder in till öppet hus för alla som vill träffa oss och ställa frågor om de planerade arbetena i Kvicksund.

Trafikverket arbetar med en vägplan för väg 56 Kvicksund–Västjädra, men redan i sommar ska vi utföra underhåll av vägbron i Kvicksund, samt underhåll av väg 56 norr om Kvicksund. Eftersom bron redan är avstängd kommer vi att försöka genomföra så många åtgärder vi kan för att undvika störningar längre fram.

Trafiken på bron stängs av helt under fyra veckor i sommar, veckorna 28 till och med 31 (10 juli till och med 6 augusti). Under helavstängningen leds trafiken om via Arboga/Köping. Gång- och cykeltrafiken kommer att kunna ta sig över med båt som Trafikverket abonnerar. Fritidsbåtar kommer kontinuerligt att kunna passera bron, och det kommer fortfarande gå att åka tåg mellan Eskilstuna och Västerås under perioden, eftersom järnvägsbron är separat och inte påverkas av arbetet.

Det kommer även att pågå arbeten som orsakar störningar på väg 56 från Rytternekorset upp till Kolbäck på väg 56.

Media välkomnas att delta på öppet hus, där Trafikverkets representanter finns på plats för att berätta mer, och svara på frågor om arbetena.

Tid: tisdag den 7 mars, klockan 16.00–18.00

Plats: Restaurang & Café Papa Jun intill Kvicksundsbron