Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Pressinbjudan: Visning av vägfärjan Neptunus i Lysekil

Den nybyggda vägfärjan Neptunus kommer att sättas i trafik på Gullmarsleden i höst. Den 24 augusti hälsar Trafikverket Färjerederiet media välkomna till en visning av färjan.

Jämte systerfartyget Saturnus är Neptunus Sveriges största vägfärja med plats för 80 bilar och 297 passagerare. Den 24 augusti visar Trafikverkets färjerederi upp Neptunus för media och allmänhet. Media välkomnas ombord för en guidning runt på fartyget. Det finns möjlighet att fotografera ombord, till exempel på bryggan och i maskinrummet.

Distriktschef Mattias Bergsten och Neptunus blivande besättning finns på plats för att svara på frågor.

Tid: Torsdag 24 augusti kl 13-16
Plats: Anderssons kaj, Lysekil

Fakta

Neptunus levererades till Färjerederiet i augusti 2017. Färjan är är 100 meter lång, 18 meter bred och håller en maxfart på 11 knop. Skrovet är utformat för en låg energiförbrukning.

Neptunus ersätter systerfartyget Saturnus som istället ska förstärka kapaciteten på Svanesundsleden som går mellan Svanesund på Orust och Kolhättan, strax norr om Stenungsund.

Trafikverket Färjerederiet är Sveriges största rederi. Årligen görs 22 miljoner personresor och 13 miljoner fordonstransporter inklusive godstransporter. Gullmarsleden genomför 1,4 miljoner fordonstransporter årligen.