Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Längre men pålitligare restider i sommar

Under sommaren genomför Trafikverket viktiga arbeten för att förbättra järnvägen. Därför kan din tågresa ta längre tid än vanligt. Trafikverket planerar för att få bästa möjliga balans mellan tågtrafik och banarbeten.

–  I år har vi planerat tågtidtabellerna med större marginal än vanligt. Det innebär till exempel längre restider mellan Göteborg och Stockholm, men också att vi får möjlighet att underhålla en viktig järnvägssträcka, säger Madelene Frödell, avdelningschef för Trafik på Trafikverket region Väst. Det blir också bättre för alla som reser med tåg eftersom vi kan vara mer pålitliga när det gäller att komma fram i tid.

Arbeten som påverkar Västra stambanan

Vid Falköping bygger Trafikverket ett förbigångsspår, som bidrar till snabbare och smidigare resor på Västra stambanan. Här ersätts därför tågen med buss en kort sträcka mellan 25 juli och 29 juli.

I Olskroken i Göteborg bygger Trafikverket planskilda järnvägsspår, som ska öka framkomligheten till och från Göteborg. Under vissa perioder i sommar kommer därför buss ersätta tåget på sträckan Göteborg- Partille.

Om man ska resa mellan Göteborg och Stockholm kommer arbeten vid Getingmidjan i Stockholm att påverka resan. Stockholm Södra ersätter Stockholm Central för tåg som går söderut från Stockholm.  Avstängningen påverkar fjärr- och regionaltågstrafiken söder om Stockholms central. Under avstängningen kommer regionaltågen att vända i Flemingsberg och fjärrtågen vänder på Stockholms södra. Genom att byta till pendeltåg på dessa stationer går det att åka tåg till och från station Stockholms City.