Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Idrottens resande

Syftet med projektet har varit att öka trafiksäkerheten i samband med idrottsutövning. Att skapa säkrare transporter inom idrotten samt att specialdisriktsförbund (SDF) och idrottsföreningar (IF) tar fram egna handlingsplaner och aktivt arbetar med trafiksäkerhetsfrågor.
 
Målgruppen har varit SDF och IF och metoden har varit att uppmuntra till ett internt processarbete. Projektet har bedrivits som en informations- och utbildningskampanj. Målgruppen har bearbetats via VIF:s medlemstidning ”Vi & idrotten”, hemsidan och upptaktsträffar. En speciellt framtagen folder har använts för att starta upp den interna processen hos IF och SDF.
 
IF och SDF, som arbetat fram en trafiksäkerhetspolicy har diplomerats som trafiksäkra. Projektet har verkat för att minska resor i egna bilar och minibussar samt att krav ska ställas på förare, fordon och köpta transporter ur ett trafiksäkerhetsperspektiv.

Slutrapport, Idrottens resande (pdf-fil, 32 kB, öppnas i nytt fönster)
 

Kontaktperson:
Västerbottens Idrottsförbund, Box 3005, 903 02 UMEÅ, tfn: 090- 17 54 27, fax: 090-17 54 38, e-post: idrottsförbundet@vbidrott.rf.se
(Vägverkets beteckning EK50A 2003:22749 ”Idrottens resande”)
 
Projektet slutrapporterat september 2005