Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Miljö- och trafiksäkerhet i fotbollsskolan år 2000

Ett miljö- och trafiksäkerhetsprojekt i samarbete mellan Norrbottens Fotbollsförbund, Västerbottens Fotbollsförbund och Vägverket Region Norr. Projektet genomfördes 2000-01-01—2001-03-01.

Genom fotbollsskolan, som vänder sig till barn i åldern 612 år, rekryterar föreningarna nya barn till fotbollen, utbildar fotbollsspelande ungdomar till instruktörer och förstärker föreningarnas fotbollsverksamhet. Syftet var att fotbollsföreningarna ska lyfta fram miljö- och trafiksäkerhet som ett naturligt inslag i sin fotbollsskola och introducera miljö- och trafiksäkerhetsfrågorna i sin ordinarie verksamhet och utforma en miljö- och trafiksäkerhetspolicy.

Norr- och Västerbottens Fotbollsförbund arrangerade centrala utbildningar under en dag för huvudinstruktörerna. Vägverket Region Norr tillhandahöll utbildningsledare och utbildningsmaterial. Huvudinstruktören genomförde sedan med resp förenings instruktörer intern utbildning i miljö- och trafiksäkerhetsfrågor med en speciellt framtagen handledning, studieplan och material.

(Vägverkets beteckning: EK 50 A 2000:2614 ”Miljö- och trafiksäkerhet i fotbollsskolan år 2000”)

Projektet slutrapporterades maj 2001.