Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Vi arbetar med trafiksäkerhet – en inspirationsskrift

Broschyren innehåller konkreta exempel, fakta och kontakter för byalag och lokala utvecklingsgrupper som vill arbeta med trafiksäkerhet i sin hemort.

Tunga transporter, bilar som kör för fort och brist på cykel- och gångbanor. Det är exempel på trafiksäkerhetsproblem som finns på olika håll på Sveriges landsbygd. Men det går att göra något åt problemen.

I den här foldern finns ett antal exempel på lokala utvecklingsgrupper som skapat en säkrare trafikmiljö för sig själva och sina barn. Förhoppningen är att skriften ska tjäna som en inspirationskälla för andra lokala grupper i Sverige som vill åstadkomma en säkrare tillvaro.

Rapporten är framtagen med ekonomiskt bidrag från Vägverkets Skyltfond. Ståndpunkter och slutsatser i rapporten är författarens och överensstämmer inte med nödvändighet med Vägverkets ståndpunkter och slutsatser inom rapportens ämnesområde.

Rapport (pdf-fil, 930 kB, öppnas i nytt fönster)

Kontaktperson:
Karl-Erik Nilsson
Riksorganisationen Hela Sverige ska leva
Stortorget 7, 111 29 Stockholm
Tfn: 08-24 13 50
E-post: info@helasverige.se
www.helasverige.se

(Vägverkets beteckning: EK 50 A 2007-11017 ”En skrift med arbetsnamnet Vi ordnar trafiksäkerhet”)

Projektet slutrapporterades i januari 2009