Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Säkra skor

Studie av den kemiska sammansättningen av skosulor på tidigare funktionstestade skor. Detta för att hitta ett samband mellan mätbara parametrar och säkra skor.

Under ett tidigare skyltfondsprojekt utfört av Glenn Berggård vid Luleå tekniska universitet (LTU) i samarbete med FiOH har ett urval av skor, de flesta anpassade för vinterbruk, köpts in från reguljära återförsäljare, Dessa skor har sedan använts vid paneltester på is och packad snö (LTU) samt för friktionstester på is och hårdhetstester (FiOH). I projekt Säkra skor undersöks kemisk sammansättning för skosulorna från den tidigare studien. Syftet är att hitta samband mellan mätbara parametrar och säkra skor.

20 par skor erhölls från LTU

Vad som kännetecknar en bra vintersko verkar vara är ett samspel av många parametrar. Sulans komposition i form av polymertyp och fyllmedelshalt samspelar med mönstring och klack. Exempelvis sko med sula innehållande etenvinyalacetat i kombination med hög fyllmedelshalt, slät sula och hög klack är negativt för upplevelse av balans och fallrisk medan sko med skosula innehållande butadien-/isopren-/naturgummi, fyllmedel på ca 30% SiO2, grov mönstring och en liten klack upplevs ge bra balans och låg fallrisk.

Rapporten är framtagen med ekonomiskt bidrag från Trafikverkets Skyltfond. Ståndpunkter och slutsatser i rapporten reflekterar författaren och överensstämmer inte med nödvändighet med Trafikverkets ståndpunkter och slutsatser inom rapportens ämnesområde.

Kontaktperson: SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut, SP Kemi, Material och Ytor - Material och Ytteknik, Viveca Wallqvist. För uppgifter, se under Kontakta oss.

Trafikverkets beteckning: TRV 2014/16680 "Säkra skor"

Projektet beviljades våren 2014 och slutrapporterades november 2015.

Slutrapport: Säkra skor (pdf-fil, 1,35 MB)