Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Trafik på Internet

Syftet med projektet var att ta fram ett servicematerial som kunde användas i trafikundervisningen såväl i förskolan, grundskolan som i gymnasieskolan. Servicematerialet skulle innehålla en genomgående röd tråd och progression från förskolan till och med gymnasieskolan.

Arbetet kom att mynna i en portal kallad ”Trafiktorget”. Syftet med portalen var att samla stora delar av den kunskap och de erfarenheter som fanns inom område skola och trafik, främst i Göteborgsområdet. Under arbetet med Trafiktorget föddes tanken på att skapa en webbsite för unga människor för på så vis närma sig ämnet Trafik på ett nytt vis. En digital miljö ansågs ge goda förutsättningar för trafikaktiviteter som inte nödvändigtvis förknippades med den traditionella skolundervisningen. En sajt med en inbjudande virtuell miljö skulle kunna locka unga människor att söka kunskap i ämnet trafik även utanför skolan, då eleven i lekens och tävlingens form skulle kunna nå sajten oberoende av tid och rum.

Slutrapport (pdf-fil, 524 kB, öppnas i nytt fönster)
Bilaga 1 (pdf-fil, 1 MB, öppnas i nytt fönster)
Bilaga 2 (pdf-fil, 2 MB, öppnas i nytt fönster)
Bilaga 3 (pdf-fil, 2 MB, öppnas i nytt fönster)
Bilaga 4 (pdf-fil, 1 MB, öppnas i nytt fönster)
Bilaga 5 (pdf-fil, 2 MB, öppnas i nytt fönster)
Bilaga 6 (pdf-fil, 457 kB, öppnas i nytt fönster)
Bilaga 7 (pdf-fil, 1 MB, öppnas i nytt fönster)
Bilaga 8 (pdf-fil, 779 kB, öppnas i nytt fönster)

(Vägverkets beteckning TR00A 1998:10066 ”Trafik på Internet” och TR00A 1999:12901 ”Trafik på Internet 2,”)

Projektet avslutat september 2004