Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Älgvarnare – fungerar det i praktiken?

En värmekamera som hjälper förare att upptäcka älgar, annat vilt och fotgängare på vägen är ett användbart hjälpmedel, som också går att utveckla till en kommersiellt gångbar produkt. Projektet har studerat dels om det går att integrera älgvarningssystemet i en fast monterad bilnavigationsutrustning och därmed göra det kommersiellt gångbart, dels om föraren upplever systemet som ett hjälpmedel. Älgvarnaren består av en nattseende värmekamera som monteras i fronten på fordonet och datoriserad videosignalbehandling. Föraren övervakar vägen framför sig med hjälp av en ”radarskärm” där vilt och andra varma kroppar detekteras. Utrustningen har testats i en bil med samma förare under flera hundra mils körning i olika miljöer.

Försöket visar att värmekameror tillsammans med avancerad signalbehandling ger ökad säkerhet för både förare, fotgängare och vilt:

  • Föraren får en överblick över vägen i mörker.
  • Tekniken störs inte av mötande bilars strålkastare, utan man får en överblick över vägen bakom den mötande bilen.
  • Det är mindre användbart att få älgar, fotgängare med mera presenterade med hjälp av en ”radarskärm” än att använda värmesignaturen direkt.
  • Tekniken fungerar utmärkt i dagsljus och mörker, men klarar inte regn och kraftig dimma.

Att tekniken är kommersiellt gångbar visas av att Autoliv har tagit fram ett motsvarande system som tillbehör till BMW.

Rapporten är framtagen med ekonomiskt bidrag från Vägverkets Skyltfond. Ståndpunkter och slutsatser i rapporten är författarens och överensstämmer inte med nödvändighet med Trafikverkets ståndpunkter och slutsatser inom rapportens ämnesområde.

Slutrapport (pdf-fil, 852 kB, öppnas i nytt fönster)

Kontaktperson:
Peter Händel
Sandhamnsgatan 32
115 40 Stockholm
Tfn: 08-661 69 73
E-post: ph@sinit.se

(Vägverkets beteckning: EK 50 A 2007:21458 ”Älgvarnare – fungerar det i praktiken?”)

Projektet slutrapporterades i februari 2009.