Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Långtidsprovning av personbilar i verklig trafik

Rapporten behandlar installation av mätutrustning och mätningar under projektet Långtidsprovning av personbilar i verklig trafik.

Syftet var att visa på möjligheter till omfattande kunskapsökning om körbeteende i verklig trafik genom kontinuerlig loggning av ett antal fordonsparametrar. Under ett senare skede tillkommer kartläggning av bränsleförbrukning och avgasemissioner. (Omfattas inte av denna rapport)

Syftet var också att visa  eventuella skillnader i körmönster mellan olika bilmodeller i genomsnitt och under en speciell stadskörningsdel.

Projektet genomfördes i samarbete med tidningen Vi Bilägare, vilka också var de som utförde det mesta av körarbetet under perioden februari 1998 t o m juni 1998.


Kontaktperson:
Rototest AB, Nils G Engström och Christian Engström, Salemsvägen 20, 144 40 Rönninge, tel 08-532 55 890, fax 08-532 52 740, e-post info@rototest.se

(Vägverkets beteckning: FO 30 A 97:9369 ”Långtidsprovning av personbilar i verklig trafik”)

Projektet slutrapporterades juni 1998