Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Synlighetsmätning av informations- och säkerhetsmarkör för övningskörning

Synlighetsmätningen skall visa att informations- och säkerhetsmarkören tillsammans med den nuvarande ”ÖVNINGSKÖR” skylten förbättrar upptäckbarheten i trafik då övningskörning pågår.

Markören är tänkt att komplettera de gröna ”ÖVNINGSKÖR” skyltarna som privatister idag använder vid övningskörning. Markören skall placeras på biltaket för att kunna ses runt om och på längre avstånd.

Att på ett så vetenskapligt sätt som möjligt visa med hjälp av ett antal försökspersoner  att övningskörningsmarkören uppfyller sitt syfte, nämligen att tillsammans med ”ÖVNINGSKÖR” skylten informera och varna medtrafikanterna i hela 360°-sektorn och på ett längre avstånd, att övningskörning pågår.

Slutrapporten är framtagen med ekonomiskt stöd från Trafikverkets skyltfond. Ståndpunkter och slutsatser i rapporten reflekterar författaren och överensstämmer inte med nödvändighet Trafikverkets ståndpunkter och slutsatser inom rapportens ämnesområde.

Slutrapport: Synlighetsmätning av informations- och säkerhetsmarkör för övningskörning (pdf-fil, 59 kB, öppnas i nytt fönster)

Rapport: XPOINTS löstagbara markör för övningskörning placerad på biltaket (pdf-fil, 256 kB, öppnas i nytt fönster) 

Kontaktperson:
Mats Åhlin, Eskilstuna, e-post: Olin.mats@tyfonmail.se Tel/fax 016 – 35 00 52, Mobil: 070 – 545 08 06

Trafikverkets beteckning: EK 50 A 2009:6724, ” Synlighetsmätning av informations- och säkerhetsmarkör för övningskörning”.

Projektet slutrapporterades i mars 2010.