Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Lämna forsknings- och innovationsförslag

Trafikverket upphandlar forskning och innovation enligt sitt uppdrag inom transportområdet.

Trafikverkets Forskning- och innovationsplan beskriver övergripande målsättningarna, aktuella prioriteringarna och de processer och regler som gäller för FoI på Trafikverket. FoI-planen är därför ett viktigt verktyg för alla potentiella utförare av FoI-projekt som Trafikverket finansierar. Planen har en livslängd på sex år men uppdateras två gånger per år, 1 juni och 1 december.

Projektförslag som svarar mot Trafikverkets Forsknings- och innovationsplan behandlas i två steg. Först skickas en förenklad projektbeskrivning in till trafikverket@trafikverket.se enligt nedan blankett (blankett för FoI-förslag). Läs mer om hur ansökningsprocessen och bedömningen av projektförslag går till i Trafikverkets Forskning- och innovationsplan.

För att Trafikverket ska kunna behandla ditt projektförslag, samt följa upp beviljade projekt, samlar och sparar vi projektdeltagares namn och kontaktuppgifter. Dessa sparas i tre år efter projektet avslutats för att Trafikverket ska kunna genomföra eventuella revisioner eller andra kontroller. Läs mer om hur Trafikverket behandlar personuppgifter på www.trafikverket.se/gdpr.