Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Lämna forsknings- och innovationsförslag

Trafikverket upphandlar forskning och innovation enligt sitt uppdrag inom transportområdet. Läs mer om hur ansökningsprocessen och bedömningen av projektförslag går till i Trafikverkets forskning- och innovationsplan.

Trafikverkets forsknings- och innovationsplan beskriver övergripande målsättningar, aktuella prioriteringar och de processer och regler som gäller för forskning och innovation (FoI) på Trafikverket. Forsknings- och innovationsplanen är därför ett viktigt verktyg för alla potentiella utförare av forsknings- och innovationsprojekt som Trafikverket finansierar. Planen omfattar sex år, men uppdateras minst en gång per år.

Att lämna projektförslag

En förenklad projektbeskrivning kan lämnas in för projektförslag som svarar mot Trafikverkets forsknings- och innovationsplan. Använd mallen "Ansökan: Förslag på FoI-projekt" nedan.

För företag och organisationer som bedriver ekonomisk verksamhet gäller särskilda regler för stödnivåer, läs mer under ”Stödnivåer för företag, definition och stödberättigande kostnader” på den här sidan.

Ansökningsdatum

Under 2021 har Trafikverket fyra ansökningsdatum då förenklad projektbeskrivning senast kan lämnas in:

  • 1 februari 2021 – Projektförslag kan endast lämnas in till Sjöfarts- och Luftfartsområdet.
  • 29 april 2021
  • 31 augusti 2021
  • 29 oktober

Trafikverket har som mål att fatta beslut om inlämnade projektförslag inom cirka tre månader från sista ansökningsdatumet. Projektförslag kan lämnas in enligt områden i aktuell version av Trafikverkets forsknings- och innovationsplan, med reservation för att områden kan avstå projektförslag, se notering vid ansökningsdatum ovan. Projektförslag som berör flera portföljers områden ska endast inlämnas till den portfölj som anses vara mest relevant. Trafikverket hanterar eventuell flytt mellan portföljer.
Skicka blanketten till trafikverket@trafikverket.se 

Så hanterar vi dina uppgifter

För att Trafikverket ska kunna behandla ditt projektförslag och följa upp beviljade projekt, samlar och sparar vi projektdeltagares namn och kontaktuppgifter. Dessa sparas i tre år efter projektet avslutats för att Trafikverket ska kunna genomföra eventuella revisioner eller andra kontroller. Läs mer om hur Trafikverket behandlar personuppgifter.
Så hanterar Trafikverket dataskyddsförordningen, GDPR