Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Lämna forsknings- och innovationsförslag

Trafikverket upphandlar forskning och innovation enligt sitt uppdrag inom transportområdet.

Trafikverkets Forsknings- och innovationsplan beskriver övergripande målsättningar, aktuella prioriteringar och de processer och regler som gäller för FoI på Trafikverket. FoI-planen är därför ett viktigt verktyg för alla potentiella utförare av FoI-projekt som Trafikverket finansierar. Planen har en livslängd på sex år men uppdateras två gånger per år, 1 juni och 1 december.

Förenklad projektbeskrivning

Projektförslag som svarar mot Trafikverkets Forsknings- och innovationsplan behandlas i två steg. Först skickas en förenklad projektbeskrivning in enligt blankett för FoI-förslag, nedan.

Under 2019 har Trafikverket fyra ansökningsdatum då förenklad projektbeskrivning senast kan lämnas in.

31 januari 2019
30 april 2019
30 augusti 2019
31 oktober – Projektförslag kan inte lämnas in till området – Planering av ett effektivt transportsystem som stödjer en hållbar utveckling av samhället – Planera och utveckla ett effektivt, modernt och hållbart underhåll av väg och järnväg – Vidmakthålla.

Trafikverket har som mål att fatta beslut om inlämnade projektförslag inom cirka tre månader från sista ansökningsdatumet. Projektförslag kan lämnas in enligt områden i aktuell version av Trafikverkets Forsknings- och innovationsplan, med reservation för att områden kan avstå projektförslag, se notering vid ansökningsdatum ovan.

Skicka blanketten till trafikverket@trafikverket.se 

Läs mer om hur ansökningsprocessen och bedömningen av projektförslag går till i Trafikverkets Forskning- och innovationsplan.

Så hanterar vi dina uppgifter

För att Trafikverket ska kunna behandla ditt projektförslag, samt följa upp beviljade projekt, samlar och sparar vi projektdeltagares namn och kontaktuppgifter. Dessa sparas i tre år efter projektet avslutats för att Trafikverket ska kunna genomföra eventuella revisioner eller andra kontroller. Läs mer om hur Trafikverket behandlar personuppgifter.
Så hanterar Trafikverket dataskyddsförordningen, GDPR