Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Årets sista nyhetsbrev för åtgärdsvalsstudierna inom En ny generation järnväg

För sträckorna Jönköping−Malmö och Linköping−Borås genomför Trafikverket två åtgärdsvalsstudier, inom ramen för En ny generation järnväg.

Nu är julen snart här och 2016 går mot sitt slut. Andreas Hult, projektchef för åtgärdsvalsstudierna sträckorna Linköping−Borås och Jönköping−Malmö berättar i årets sista nyhetsbrev vad som hänt i höst samt vad som väntar 2017.

Du kan också läsa om infrastrukturpropositionen, som överlämnades från regeringen i oktober i år, och den statliga referensgruppen som bildats kopplat till höghastighetsjärnvägen.

Vi berättar om det pågående projektet med att ta fram nya arbetssätt för hur stationer planeras för att ge största möjliga värde för staden. Dessutom summerar vi kunskapsseminariet om höghastighetsjärnvägen, både i text och i en kort film.

Avslutningsvis tipsar vi om järnvägspodden där det i det senaste avsnittet görs en framtidsspaning om höghastighetsjärnvägen.

Trevlig läsning!