Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Flygplan på Landvetters flygplats.
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Trafikverket har utrett alternativa stationslägen vid Landvetter flygplats

Trafikverket har analyserat stationslägen i ytläge i anslutning till Landvetter flygplats. Det är ett av de utredningsuppdrag som Sverigeförhandlingen gett Trafikverket inom ramen för En ny generation järnväg.

Uppdraget grundar sig i den second opinion som konsultföretag Arup våren 2016 redovisade för Sverigeförhandlingen där stationslägen i markplan i anslutning till Landvetter flygplats presenterades. Dessa stationslägen bedömdes kunna reducera kostnaderna, men fortfarande vara tillräckligt bra stationslägen i jämförelse med den ursprungliga placeringen av en station under flygplatsen.

Utredningen har gjorts förutsättningslöst för att se vilka kostnader och övriga effekter som nya möjliga stationslägen för med sig. Utredningen lämnar inte någon rekommendation om de studerande alternativen och inte heller någon rekommendation angående fortsatt utredning. Planläggning av delen Mölnlycke–Bollebygd, där en station vid Landvetter flygplats ingår, fortsätter tills vidare oförändrat.

Ta del av rapporten på Sverigeförhandlingens webbplats.
Olika stationslägen vid Landvetter utreds