Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Upprustning Stockholm-Göteborg

Här nedan ser du några av de större banarbetena som pågår på stråket mellan Stockholm och Göteborg under sommaren. För mer information om hur arbetena påverkar dig, restider eller din biljett, kontakta ditt tågbolag. Länkar finns längst ner på sidan.

Stockholm C – Stockholms södra (Getingmidjan)

Vi rustar upp spåren mellan Stockholm Central och Stockholms södra, en av landets mest trafikerade tågsträckor. Mellan 25 juni och 19 augusti får du ta pendeltåget till och från Stockholms södra eller Flemingsberg när du ska in och ut ur Stockholm.

Mer information om projektet

Flen

Vi ska byta spårväxlar samt bygga en ny längre plattform i Flen. Det kommer att vara hastighetsnedsättningar på några spår under större delen av sommaren och ett spår kommer att vara avstängt under några veckor. Detta innebär att det blir färre avgångar.

Mer information om projektet

Hallsberg

Vi bygger successivt dubbelspår på sträckan Hallsberg–Degerön och genom Hallsbergs godsbangård för att öka kapaciteten och punktligheten samt förbättra säkerheten. Under större delen av sommaren kommer tågtrafiken att går på ett spår och att hastigheten vara nedsatt. Antalet avgångar påverkas.

Mer information om projektet

Floby-Alingsås

Spårbytet mellan Floby och Alingsås pågår under sommaren och spåren byts för att öka tillförlitligheten och minska underhållsbehovet. Spårbytet pågår från maj och beräknas vara färdigt i augusti. Under större delen av byggtiden kommer ett spår att vara öppet, vilket innebär färre avgångar. Under vecka 30 är banan avstängd.

Mer information om projektet

Alingsås

Under sommaren kommer arbete att pågå med att anlägga nya spår med tillhörande anläggningar för pendeltågstrafiken i Alingsås vilket gör att kapaciteten kommer att öka. Arbetena innebär att det är endast ett spår öppet under några veckor till och med vecka 31, med färre avgångar till följd. Banan är helt avstängd 23-29 juli.

Mer information om projektet 

Informationsinsatsen "Sveriges viktigaste sommarjobb"

För att berätta om hur Trafikverket arbetar med att förbättra järnvägen mellan Stockholm och Göteborg genomförs under sommaren en kommunikationsinsats. Budskapet är att medan du ligger på stranden rustar vi järnvägen mellan Stockholm och Göteborg, en satsning som moderniserar en av landets mest populära tågsträckor för framtidens tåg och resenärer. Tågen fortsätter att gå, men med något färre avgångar och ibland ersatta med buss eller pendeltåg.

När du köper din tågbiljett ser du vilka avgångar som finns att välja på. Håll koll via ditt resebolag, se länkar nedan.

Exempel på annonser.
Exempel på annonser.