Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Behörighetsansökningar och tillträdesavtal

För att öppna grindar till bangårdar med förhöjd säkerhetsnivå behövs ett ID06-kort med EM4102-chip. Trafikverket aktiverar ID06-kortet i sitt passagekontrollsystem Bewator.

Beställning av ID06-kort görs hos någon av de ackrediterade leverantörerna som redovisas på www.ID06.se. Observera att det 13 siffror långa numret för Bewator 13 som Trafikverket efterfrågar i behörighetslistan enbart finns i ID06-kortets chip. Numret finns alltså inte synligt utskrivet på ID06-kortet.

Bewator 13 numret kan erhållas på flera olika sätt:

  • Respektive företag läser själv ut Bewator 13 numret med egen bordsläsare. Exempelvis Aptus Registrera 1105.
  • Några ID06-leverantörer kan vid förfrågan vara behjälpliga med att läsa ut Bewator 13 numret vid nybeställning och för redan levererade kort.
  • De som redan har ett flertal ID06-kort och inte har möjlighet att själva läsa ut sina Bewator 13 nummer kan skicka ID06-korten till ett företag som mot en avgift hjälper till med detta. Exempel på ett företag är Telehantering i Stockholm AB men det finns flera.
  • Företag med fåtal ID06-kort kan vid mån av tid få hjälp av Trafikverkets säkerhetssamordnare att läsa ut Bewator 13 numret.

Alla dokument nedan öppnas i nytt fönster.

Behörighetslistorna skickas till brevlådan Tillträde Säkra bangårdar, tilltradesakrabangardar@trafikverket.se