Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Trängselskatt i Stockholm

Trafikverket ansvarar för att betalstationerna fungerar. Har du frågor kring betalning och belopp eller andra frågor kring trängselskatt ska du vända dig till Transportstyrelsen. Nedan kommer du direkt till Transportstyrelsens webbplats.


Stockholms län växer med 35 000–40 000 invånare varje år. För att regionen ska kunna fungera för en växande befolkning investeras miljarder i ny infrastruktur. Några av satsningarna är utbyggnaden av tunnelbanan, Citybanan, Norra länken, Förbifart Stockholm och Mälarbanan.

Trängselskatten är en viktig pusselbit för att bibehålla framkomligheten på Stockholms vägar. Utvärderingar visar att den fungerar – den ökar framkomligheten, främst genom att det blir färre timmar av trängsel och att restiderna blir kortare.

Här finns betalstationerna i Stockholm

Se nummer på kartan över trängselskattezonen:

1. Danvikstull
2. Skansbron
3. Skanstullsbron
4. Johanneshovsbron
5. Liljeholmsbron
6. Stora Essingen
7. Lilla Essingen
8. Trafikplats Fredhäll
9. Trafikplats Kristineberg
10. Ekelundsbron
11. Klarastrandsleden
12. Tomtebodavägen
13. Solnabron
14. Trafikplats Norrtull
21. Trafikplats Ekhagen
22. Trafikplats Frescati
23. Trafikplats Universitetet
24. Trafikplats Roslagstull
25. Trafikplats Värtan
26. Trafikplats Ropsten

 

Kommande förändringar av trängselskatten

Enligt ett regeringsbeslut utökas trängselskatten från den första januari 2020, för att förbättra framkomligheten och bidra med finansiering till en utbyggnad av kollektivtrafiken i Stockholm. Förändringen innebär en utökning i tid, höjning av vissa belopp samt en differentiering beroende på säsong:

  • Tidigareläggning av skatteperioden med en halvtimme på morgonen, det vill säga att trängselskatt även tas ut på morgonen mellan klockan 6.00–6.29.
  • Trängselskatt tas ut de fem första vardagarna i juli samt dag före vissa helgdagar.
  • Trängselskatten differentieras på högsäsong och lågsäsong och att beloppen höjs för högsäsong. Den sammanlagda skatten per dygn och bil blir 135 kronor under högsäsong.