Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Ikon för egendom, ett hus med staket.

Om skadestånd för skador på annan egendom

I vårt uppdrag ingår underhåll såsom plogning, saltning och slåtter. Det medför ibland vissa olägenheter för fastighetsägare med egendom vid vägen.

Det går dessvärre inte alltid att undvika skador i samband med plogning, saltning och slåtter. Vid plogning ersätts vanligtvis skador på grund av påkörning, men inte skador orsakade av snötryck.

Vid slåtter och röjning av slänter utgår normalt ingen ersättning om den växtlighet som skadats står inom vägområdet. Observera att vägområdet ofta är betydligt bredare än själva vägen.

Du kan göra en anmälan om skadestånd för en skada på staket, brevlådor, häckar och annan egendom genom att använda länken Begäran om skadestånd. Om skadan avser saltskadade brunnar anmäler du skadan genom att använda blanketten Begäran om skadestånd för saltskadad brunn.

Det tar normalt upp till två månader att få besked i skadeståndsärenden. På grund av en mycket stor ärendetillströmning beräknas handläggningstiden för närvarande överstiga sex månader.