Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Inplacering i master – ett lätt sätt att nå dina kunder

Trafikverket har en av landets mest omfattande infrastruktur för data- och telekommunikation. Infrastrukturen omfattar bland annat ett fiberoptiskt nät och ett rikstäckande nät av cirka 1 100 radiomaster, från Riksgränsen i norr till Ystad i söder.

Inplaceringar

Inplacering i Trafikverkets master eller torn innebär helt enkelt att du kan få plats för din kommunikationsutrustning, utan att bygga egen mast. Du använder din egen utrustning och i första hand ditt eget teknikhus.

Vad erbjuder vi?

Genom vår rikstäckande infrastruktur ger vi er möjlighet att placera utrustning i våra master och torn. Masterna är strategiskt utplacerade längs med hela järnvägen. Ni som kund får ta del av Trafikverkets infrastruktur och slipper investera dyrt i egna anläggningar. Vi möjliggör en levande landsbygd - vi når dit många andra inte når.

Är du intresserad av att hyra plats?

Fyll i och skicka in förfrågningsunderlaget (Bilaga C) som du hittar vid fliken Dokument. Mejladressen som du ska skicka till finns i dokumentet.

Övrig information

Säkerhet

Infrastrukturen är byggd för den säkra och tillgängliga kapacitet som Trafikverket kräver för sina system. Det innebär att vi från första stund har haft ett mycket högt säkerhetstänk.

Frekvenskanaler

Vi hyr ut antennplats för alla frekvenser och mobiltekniker.

Nyheter

Trafikverket bygger nya master med fiberkapacitet, 75 stycken längs med Södra Stambanan och 75 längs övriga banor.

Kontakt

Har du frågor och vill kontakta oss så hittar du våra kontaktuppgifter under Kontakta oss uppe till höger.