AMA Anläggning 10 och MER Anläggning 10 - e-utbildning - Trafikverket

Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

AMA Anläggning 10 och MER Anläggning 10 - e-utbildning

Kursen vänder sig till dig som arbetar som beställare, projektör eller entreprenör. Syftet med kursen är att du ska veta vilka handlingar som ska upprättas i anläggningsprojekt och kunna bedöma om de fyller kraven enligt AMA.

Att bygga en väg eller annan anläggning är ett komplext projekt där kostnaderna ofta är höga och det är svårt att förutse allt i förväg.

Målgrupp och syfte

Kursen vänder sig till dig som arbetar som beställare, projektör eller entreprenör. Syftet med kursen är att du ska veta vilka handlingar som ska upprättas i anläggningsprojekt och kunna bedöma om de fyller kraven enligt AMA.

Kursmål

Efter genomförd kurs ska du:

  • ha god kunskap om systematiken i AMA samt de principer som används för mätning och ersättning för att kunna läsa och förstå tekniska beskrivningar och mängdförteckningar
  • ha god kunskap om systematiken i AMA Anläggning 10 som ett referensverk
  • ha god kunskap om enligt vilka principer mät- och ersättningsreglerna är uppbyggda och hur de tillämpas
  • ha kännedom om begreppsförklaringarna och kunna återge dem

Innehåll

  • AMA Anläggning 10: AMA-regler med fördjupning och uppdateringar
  • MER Anläggning 10: mätning, mängder, ersättning
  • Upprätta teknisk beskrivning och mängdförteckning

Kurslängd: 2 timmar

Arbetsform: Datorbaserad

Kostnad: 1.000 kr ex. moms

Systemkrav: PC med Windows. Skärm med minst upplösningen 1024x768 pixlar. Internet Explorer och Macromedia Flash player minst version 6.0. (Den ingår som standard i senare versioner av Internet Explorer och dessutom kan den laddas ned gratis från Internet.)

All text i kursen går att få uppläst av en speaker.

Kursen är producerad för att användas över Internet med hög överföringshastighet. Om man använder långsammare dataöverföring t ex telefonmodem kan utbildningen fortfarande användas, men vissa avsnitt kommer att ta lång tid att starta.

Med tunn klient kan filmer, animeringar och ljud ibland bli ryckigt eller hackigt.