Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Inbjudan till webbinarium om multimodala reseinformationstjänster

Välkommen till ett kostnadsfritt webbinarium om EU-lagstiftning med fokus på information om förordningen om multimodala reseinformationstjänster.

Från och med 1 december 2019 måste alla aktörer i transportsektorn inom EU göra sitt rese- och trafikdata tillgänglig i ett öppet dataformat. Rese- och trafikdata skall enligt europeisk lagstiftning publiceras via en nationella åtkomstpunkt (NAP) som i Sverige tillhandahålls av Trafikverket. För mer information se Traffic datas webbplats.

Traffic data

Syftet med lagstiftningen är att underlätta för företag som vill utveckla nya informationstjänster för resenärer. Det finns ett tryck både från EU och civilsamhället att öppna upp data i många branscher för att främja medborgardriven innovation och transparens. För mer information om förordningen, läs mer i

Europeiska unionens officiella tidning (annan webbplats)
 
Vi kommer att dela in detta webbinarium i tre olika delar vid olika tillfällen:

  • Del 1, den 24 november kommer fokusera på oss som är leverantörer av data eller tjänster och därmed mest berörd av kraven (lagstiftning) i den delegerade akten A.
  • Del 2, preliminärt den 13 januari kommer vi att fokusera på gällande datastandarder och hur man som dataleverantör registrerar sin organisation i NAP.
  • Del 3, preliminärt den 10 februari kommer vi att fokusera på ”hands-on” hjälp och hur man registrerar sitt eget metadata i NAP.

Vår ambition är att webbinarium skall ge er värdefull information om hur vi tillsammans uppfyller lagkraven samt vilka fördelar och mervärden man har av att dela sitt data till andra genom NAP.

Var: Skype
När: Tisdag den 24 november 
Tid: 10:00-12:00

Sista anmälningsdag är 20 november

Hoppas vi hörs!