Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Fackverksbro för väg XXX. Foto: Trafikverket

Fackverksbro för väg

Myndigheter, kommuner och landsting har möjlighet att hyra fackverksbroar för väg av Trafikverket vid krissituationer i samhället. Broarna kan även hyras vid projekt av entreprenörer som genomför arbeten åt Trafikverket.

Fackverksbroarna för väg som finns att hyra av Trafikverket har en maximal spännvidd av 46,2 meter i två våningar med en fri bredd om 6,10 meter.

Fackverksbrons konstruktion

Fackverksbrons huvudkonstruktion består av två monteringsbara parallellfackverk. Fackverken byggs en till fyra våningar högt. Farbaneplattor monteras i fackverkens underkant som också fungerar som förstyvning av bron i tvärled och längdled. På broar med fler än två våningar monteras också en taksträvning. Bron är förmonterad i moduler om 4,2 meter.

Max spännvidd

Trafikverkets fordonsresurser utreder för närvarande bärigheten för längre broar. Spännvidden är därför inte fastställd.

Monteringstid

Monteringstiden beror på konstruktionen av bron.

Välkommen att kontakta oss. Se kontaktuppgifter under "Kontakta oss" här ovan.