Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Mätresultat

På dessa sidor har du möjlighet att komma åt videofilmer och pdf-filer från spår och kontaktledningsmätning på Trafikverkets anläggningar. För att nyttja tjänsten behövs behörighet.

Tjänsten är en tillgång för dig som arbetar med underhåll eller projektering av banan. Filmerna kan användas för att få en överblick över banans status och omgivning. Mätdata för spår och kontaktledning finns företrädesvis i Optram (se menyn).

Behörighet till tjänsten

För att nyttja tjänsten behövs behörighet som söks av din uppdragsgivare på Trafikverket. När du fått behörighet kommer det att finnas en länk till periodisk mätning när du loggar in via Min sida, trafikverket.se.

Har du redan en extern anslutning till Min sida, trafikverket.se, kan du använda tjänsten direkt.

Filmer

Videofilmerna är uppdelade i avsnitt om cirka 20 kilometer för att filstorleken ska bli rimlig. Med normal bredbandsuppkoppling tar det ungefär 10 minuter att ladda hem en film.

Pdf-filer

Under en övergångsperiod kommer man också kunna ta del av mätdata för spår och kontaktledning som ligger i Optram genom pdf-filer.

Filnamnen för både pdf-filer och videofilmer innehåller information om vilken bandel som mätts, samt vilket datum och tidpunkt som mätningen påbörjades.