Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Utbildningar i Gemensamt underhållstöd (Gus)

Kurserna i Gus hålls på Trafikverkets kontor. De är avgiftsfria men deltagarna står för egen tid och utlägg. Användare utanför Trafikverket behöver ha konto för behörighet till Gus-systemet.

Kurserna genomförs endags- eller halvdagsutbildningar, därefter finns möjlighet att genomföra kompletteringsutbildning efter önskemål.

Anmälan till angiven kursdag eller anmälan om behov av utbildning görs direkt på Trafikverksskolans webbplats, se länk på den här sidan. Sök på "Gus" där följande alternativ finns:

Gus för piloten, drifttekniker

Kursen vänder sig till dig som ska arbetar operativt i Gus-projektets pilot som drifttekniker, dvs har placeringsort Malmö eller Stockholm.

Kursen ger övergripande kunskaper om systemet så att du kan använda de funktioner du berörs av.

Gus för piloten, projektledning och entreprenörer

Kursen vänder sig till dig som ska arbetar operativt i Gus-projektets pilot som Trafikverkets projektledning (till exempel projektledare, projektingenjör eller underhållsingenjör) eller personer utanför Trafikverket som arbetar i berört underhållskontrakt (till exempel platschef, samordnare eller utförare av underhållsarbete).

Kursen ger övergripande kunskap om systemet så att du kan använda de funktioner du berörs av.

Om det finns behov kan vi också erbjuda fortsättningskurser.

Ansök om konto

För deltagande på en grundutbildning krävs att du har ansökt om ett konto hos Trafikverket, dels för att få ett Trafikverkskonto (om du är extern), dels för att få behörighet till Gus-systemet. Ansökan måste ha kommit in till Trafikverket minst 14 dagar före kurstillfället.

Kontoansökan och information hittar du via länken Ansöka om behörighet på sidan Gemensamt underhållsstöd.
Gemensamt underhållstöd

Deltagarantal

För att kurs ska genomföras krävs att minst tre deltagare är anmälda. På Trafikverksskolans webbplats finns mer information om vad som gäller för respektive kurs.

Tid och plats

Kurserna genomförs normalt hos Trafikverket i Solna Strand. Platsen kan dock ändras efter särskild överenskommelse utifrån de behov som finns. På Trafikverksskolans webbplats finns mer information om vad som gäller för respektive kurs.
Vägbeskrivning till Trafikverket i Solna