Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Datakällan Investering Mitt Gävle byter domän

Från fredag 31 januari klockan 18 till måndag 3 februari klockan 8 flyttar vi datakällan Investering Mitt Gävle till Trafikverket-domänen. Under flyttiden kan du inte skriva i datakällan, så se till att checka in alla dokument innan flytten börjar.

Fredag 31 januari klockan 18 börjar vi att flytta datakällan Investering Mitt Gävle till Trafikverket-domänen. Vi beräknar vara klara senast klockan 8 måndag 3 februari. När flytten börjar tar vi bort alla skrivbehörigheter i datakällan fram till att flytten är klar, men du kommer att kunna läsa dokument även under flyttiden.

utcheckning_473x213.pngViktigt att checka in dokument

Innan flytten är det viktigt att du ser till att checka in de dokument som du har utcheckade, för att migreringen ska fungera som den ska. För att se vilka dokument som är utcheckade kan du använda funktionen Dokumentöversikten/Local Dokument Organizer, se bild.

Förändring i inloggning för användare utanför Trafikverket

Du kommer att logga in i samma datakälla som tidigare i ProjectWise Explorer, men med ett konto i Trafikverket-domänen. Datakällan kommer att heta Investering Mitt Gävle (TRV).

Nytt användarnamn

Skärmdump på inloggningsfönsterDu behöver ett användarkonto i Trafikverket-domänen för att kunna logga in. Användarkontot som du använde innan flytten kommer inte att fungera. Kontakta den som är ansvarig för ditt kontrakt om du saknar ett användarkonto i Trafikverket-domänen.

Om du loggar in i datakällan från en dator som inte tillhör Trafikverket krävs det att du anger användarnamn och lösenord. I fältet användarnamn anger du ditt användarnamn ihop med domännamnet på formatet TRAFIKVERKET\<your username>. Om du inte kan logga in kan det vara så att du saknar behörighet till datakällan.

Länkar till datakällan

Efter flytten kommer PWStreamer-länkar och ProjectWise Browser-länkar att fungera som vanligt. ProjectWiselänkar av nedanstående typ kommer dock att sluta fungera eftersom adressen till datakällan ändras. Du kan skriva om dem själv genom att byta ut domänadressen i länken, se exempel nedan.

Gammal länk:
pw://pwidaext.trafikverket.se:PWInvestering_Mitt_Gavle/Documents/D{675925b1-cfc9-410a-b1b8-ab9c76ec8195}

Ny länk:
pw://pwis.trafikverket.se:PWInvestering_Mitt_Gavle/Documents/D{675925b1-cfc9-410a-b1b8-ab9c76ec8195}

Om datakällan inte syns

Om du inte kan se datakällan i ProjectWise Explorer behöver du antagligen ändra i nätverksinställningarna. Välj menyvalet Tools – Network Configuration Settings. Bilden nedan visar vilka inställningar som behövs för att Trafikverkets datakällor ska visas.

Skärmdump på inställningar
Under flikarna DNS Services och Datasource Listing ska de båda servrarna pwis.trafikverket.se och pwidaext.trafikverket.se finnas med portangivelse 5800. 

Eventuellt kan du behöva öppna ditt företags brandvägg enligt nedan:
IP-adress: 192.176.229.94
Port: 5800
Protocol: TCP

Om du har problem med att logga in i datakällan efter flytten, kontakta Användarstöd IT på telefonnummer 010-125 10 10.