Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Funktionen "Move to/Move documents" i IDA-tillägget deaktiveras för datakällan ERTMS

Nu är datum bestämt för när funktionen ”Move to/Move documents” ska deaktiveras i datakällan ERTMS. Förändringen genomförs 15 mars 2021.

Skärmklipp på felmeddelandeEfter måndag 15 mars får du felmeddelandet "Cannot login to the datasource." om du försöker att använda funktionen "Move to/Move documents".

Om du vill flytta ett dokument efter 15 mars får du istället kopiera originaldokumentet och klistra in det på den nya platsen. Om dokumentet  inte ska finnas kvar tar du bara bort det från den gamla platsen.

Att tänka på när du kopierar ett dokument till en ny plats:

  • Om du väljer att ta med tidigare versioner av dokumentet så kommer alla dessa att skapas i första läge (state).
  • Om det finns referenser till dokumentet, exempelvis från ett dokumentset eller en länk, så kommer den referensen att sluta fungera.
  • Historik (Audit-Trail) kommer inte att följa med till det nya dokumentet.
    • I det gamla dokumentet står det att det är ”send to folder”, men inte vart det har kopierats.
    • I det nya dokumentet står att det att det har skapats via kopiering, men det står inte var ursprungsdokumentet fanns.

Om du vill ha spårbarhet mellan dokumenten kan du lägga in en kommentar i Audit-Trail via kommandot ”Add comment” och själv beskriva vad du har gjort.